Despre Mămica Bonus

Mămica bonus blog de co-parenting

Mămica Bonus – Blog de co-parenting este un proiect unic în România pe nişa de  co-parenting. Se adresează cuplurilor divorţate/ separate care au împreună un copil (sau mai mulți), ceea ce înseamnă că formează în continuare un cuplu: cuplul parental. Scopul acestui proiect este de a aduna la un loc sfaturi de la specialişti şi părinţi despre metode şi soluţii de co-parenting, astfel încât impactul negativ al divorţului/ separării asupra copiilor implicaţi să fie cât mai diminuat, iar alienarea parentală (denigrarea sistematică a unui părinte de către celălalt părinte, cu scopul de a îl îndepărta pe acesta faţă de copil) să nu mai fie sinonimă cu divorţul/ separarea.

Mamica Bonus -Blog de co-parenting - Alienarea Parentala

Proiectul este abia la început, însă strategia cuprinde atât activitate online, cât şi continuarea acesteia în offline, prin organizarea unor întâlniri şi formarea unor grupuri de sprijin pentru părinţii care se confruntă cu astfel de situaţii şi nu ştiu cum să reacționeze sau la cine să apeleze. Eu sunt Mămica Bonus (adică vitregă) a unui băieţel de 11 ani şi de 7 ani de când am acest rol, am învăţat (the hard way) cât de greu este că toţi adulţii din viaţă copilului să se înţeleagă şi să coopereze în ceea ce priveşte educaţia acestuia, dar mai ales cât de important şi benefic este.

cuplul conjugal si cuplul parental - mamica bonus - blog de co-parenting

Indiferent de sentimentele pe care le au părinții unul pentru celălalt, indiferent dacă sunt divorțați sau doar separați, fiecare copil are nevoie de ambii părinți în viața sa. Iar aici intervine distincția pe care părinții trebuie să o conștientizeze și să o înțeleagă: cuplul conjugal s-a destrămat, însă cuplul parental există în continuare, toată viața.

Ce putem face? 

Din păcate, în cele mai multe cazuri de divorț/ separare, copiii sunt supuși sistematic unor abuzuri emoționale (alienare parentală) care pot și au urmări grave în dezvoltarea acestora, doar pentru că unii adulți nu reușesc să treacă mai departe de rănile și orgoliul personal. Așadar, primul pas în a îmbunătății situația este să ne amintim că am divorțat de partener, nu și de copii, iar fiecare copil are nevoie de ambii părinți în viața sa. Haideți să dăm deoparte conflictele cu partenerul și să ne ocupăm mai mult de facilitarea și întărirea relației dintre acesta și copii, pentru că la finalul zilei, creștem același copil.

Nu divortul afecteaza negativ copilul ci conflictele si certurile - Mamica Bonus - Blog de co-parenting